Koolhydraatarme Chocolade Pindafudge met Zeezout (Slechts 3,8g kh per stuk!)
🍫 Koolhydraatarme Chocolade Pindafudge met Zeezout
Ben je op zoek naar een zoete traktatie die wél binnen je koolhydraatarme levensstijl past? Deze fudge combineert de romige zachtheid van chocolade met de crunchy bite van pinda’s en een snufje zeezout. En het mooiste? Slechts 2,4 gram netto koolhydraten per stuk!
Deze koolhydraatarme chocolade pindafudge is perfect als snack, dessert of om gewoon even van te genieten bij een kop koffie. Met dit recept maak je 9 stukjes van ongeveer 3 x 3 cm.
🛒 Wat heb je nodig?
-
35 g Sukrin Gold
-
35 ml kookroom
-
15 g roomboter, in blokjes
-
70 g Torras Witte Chocoladereep, in stukjes gehakt
-
15 g Torras Pure Chocolade, fijn geraspt (tip: gebruik een kaasschaaf)
-
105 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
-
Grof zeezout naar smaak
👩🍳 Zo maak je het:
1. Voorbereiden
-
Snijd de roomboter in blokjes.
-
Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
-
Rasp de pure chocolade fijn.
-
Hak de pinda’s grof.
2. De basis maken
-
Neem een vierkant bakje van ±10 x 10 cm en bekleed het met bakpapier.
Tip: Maak het bakpapier eerst licht vochtig en frommel het op. Zo vormt het zich makkelijker in het bakje. -
Doe de kookroom in een steelpannetje en roer de Greensweet Brown erdoorheen.
-
Breng al roerend aan de kook en laat het 30 seconden zachtjes koken.
-
Zet het vuur uit.
3. Chocolade smelten
-
Voeg de boter en de witte chocolade toe aan het warme mengsel.
-
Roer goed tot alles volledig gesmolten is.
-
Laat het mengsel even afkoelen.
4. De fudge opbouwen
-
Roer de gehakte pinda’s door het afgekoelde mengsel.
-
Giet het geheel in het beklede bakje en strijk glad met een spatel.
-
Bestrooi met de geraspte pure chocolade en een snufje grof zeezout.
5. Koelen en snijden
-
Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Snijd daarna in 9 gelijke stukjes van 3 bij 3 cm.
🍴 Bewaartip:
Je fudge blijft het lekkerst als je hem bewaart in een afgesloten doosje in de koelkast. Zo blijft hij stevig én vers.
📊 Voedingswaarden (per stuk)
totaal (hele portie) | per stuk (1/9) | |
kcal | 1230.0 | 136.67 |
koolhydraten | 34.4 | 3.82 |
proteine | 31.0 | 3.44 |
vet | 109.5 | 12.17 |
Geniet van je zelfgemaakte koolhydraatarme chocolade pindafudge met zeezout! Heb je dit recept gemaakt? Deel je creatie met ons op Instagram via @lowcarbclub.nl!