Suikervrij eten

Een suikervrij dieet met de producten van Low Carb Club

Veel mensen volgen een suikervrij dieet. Sommigen doen dat omdat ze willen afvallen, anderen om gezondheidsredenen zoals diabetes. Wat de aanleiding ook is: het betekent niet dat er in het geheel geen suiker mag worden gegeten. De inname van suiker moet echter wel sterk worden verminderd. En dan zijn suikervrije producten van Low Carb Club het perfecte alternatief om van te genieten.

Resultaat 1–20 van de 449 resultaten wordt getoond

Sukrin Finesse

8,95
BESTELLEN

Green Sweet – Syrup Caramel

10,95
BESTELLEN

DeliNutri – Shake Yoghurt Aardbei

13,49 vanaf 11,99
BESTELLEN

Atkins Shake USA – Iced Coffee Vanilla Latte – Ready to Drink

3,89
BESTELLEN

DeliNutri – Biscuit Sticks Melkchocolade

11,99
BESTELLEN

De Bron – Gumdrops

1,99
BESTELLEN

DeliNutri – Broodmix Meerzaden – 500 gram

5,95
BESTELLEN

DeliNutri – Pizzabodem – 8 stuks

Oorspronkelijke prijs was: €25,52.Huidige prijs is: €22,49.
BESTELLEN

DeliNutri – Wraps Medium

4,79
BESTELLEN

Filinchen – Crispbread Knäckebröd – 6 doosjes

Oorspronkelijke prijs was: €16,50.Huidige prijs is: €13,19.
BESTELLEN

Filinchen – Crispbread Knäckebröd

2,75
BESTELLEN

Feeling OK – Toast Oliezaden

7,99 vanaf 7,49
BESTELLEN

San Andrés – Nougat

3,99
BESTELLEN

WeCare Reep – Fudge Caramel

2,89
BESTELLEN

WeCare Repen – Fudge Caramel – 15 repen

Oorspronkelijke prijs was: €43,35.Huidige prijs is: €41,18.
BESTELLEN

WeCare Reep – Chocolate Brownie

2,89
BESTELLEN

WeCare Repen – Chocolate Brownie – 15 repen

Oorspronkelijke prijs was: €43,35.Huidige prijs is: €41,18.
BESTELLEN

WeCare Reep – Hazelnut Crisp

1,89
BESTELLEN

WeCare Repen – Hazelnut Crisp – 15 repen

Oorspronkelijke prijs was: €28,35.Huidige prijs is: €26,93.
BESTELLEN

WeCare Repen – Chocolate Chip Crisp

7,39
BESTELLEN

Waarom suikervrij eten?

Het eten van teveel suiker zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Dat betekent dat er een overschot aan glucose in je bloed zit wat niet verbrand kan worden. Je lichaam reageert op dat overschot door extra insuline aan te maken. Insuline slaat suikers op in je vetcellen, waardoor overgewicht kan ontstaan. Ook krijg je bij hoge insulinewaarden onder andere een lage weerstand, raak je vermoeid en kun je problemen met je spijsvertering krijgen. Door suikervrij te eten krijg je alle vitamines, mineralen, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen binnen, waardoor je een energiek en gezond lichaam krijgt.

Het verschil tussen suikervrij en suikerarm

Onder suikervrij rekenen we ook suikerarm en no added sugar. Bij het suikervrije dieet geldt dat producten niet volkomen suikervrij zijn, maar wel een aanzienlijk lagere suikerconcentratie hebben. Een product dat per 100 gram niet meer dan 0,5 gram suiker bevat, mag suikervrij heten. Bevat een product tussen de 0,5 en 5 gram suiker per 100 gram? Dan noemen we het suikerarm. In de volksmond worden ze echter beiden vaak suikervrij genoemd. Deze producten zijn naast suikervrij ook altijd koolhydraatarm, waardoor ze ook goed passen in een koolhydraatarm dieet.

No added sugar

Naast deze varianten zijn er ook nog producten zonder toegevoegde suikers, ook wel "no added sugar" genoemd. Hierin zitten alleen van nature aanwezige suikers, maar er zijn verder geen suikers aan toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is suikervrij beleg zoals jam. Het fruit in deze jam bevat van nature aanwezige suikers en dat zijn dan de enige suikers in het product.

Zoetstoffen als suikervervanger in suikervrije producten

Wanneer suikervrij eten je doel is, kom je suikervrije producten tegen waar veelal polyolen in worden gebruikt: zoetstoffen die zorgen voor een prettige zoete smaak, zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen. Xylitol, sorbitol en maltitol zijn er voorbeelden van. Maar ook erythritol, wat een natuurlijke suikervervanger is. Het lichaam neemt polyolen niet of nauwelijks op, waardoor ze bijna geen effect op de bloedsuikerspiegel hebben, wat gunstig is voor mensen met diabetes en bovendien bijdraagt aan het verliezen van kilo’s.

Stevia

Een zoetstof die iedereen tegenwoordig wel kent is Stevia. Dit is geen polyol, maar een natuurlijke zoetstof die 200 tot 300 keer zoeter is dan gewone suiker. Daardoor heb je er maar een klein beetje van nodig, om een suikervrij product van een lekkere smaak te voorzien en is ook Stevia een fijne suikervervanger.

Suikervrij eten met de producten van Low Carb Club

Suikervrij eten is dankzij de vele suikerarme producten van Low Carb Club makkelijk vol te houden. In onze webshop vind je voor het suikervrij dieet een uitgebreid assortiment met producten voor een suikervrij dieet. Niet alleen voor jouw ontbijt, lunch of diner, maar ook voor de lekkere trek.

’s Ochtends en bij de lunch kan je je broodjes besmeren met lekkere jam (in smaken als abrikoos, sinaasappel, aardbei en framboos). Verder zijn er zoetjes voor de thee of koffie. Voor het diner is er volop keuze uit rijst, pasta en diverse dressings en sauzen. Zin in een tussendoortje? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor heerlijke suikervrije koekjes, snoep of chocolade. Daarnaast zijn er fruitige Bolero smaken om verschillende soorten suikervrije limonade te maken.

Maak het jezelf gemakkelijker!

Suikervrij eten moeilijk? Nee, zeker niet: door de lekkere suikerarme producten en vele variatiemogelijkheden is het juist gemakkelijk. Bestel daarom snel de juiste producten via Low Carb Club. Wanneer je op een werkdag voor 23.59 uur* bestelt, verzenden wij jouw bestelling dezelfde dag nog. Wil je meer weten over onze producten? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 085-4011330.