Koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers: een smakelijke broodvariant

Heb je de koolhydraatarme crackers van Low Carb Club al geproefd? Ze zijn super lekker en bieden een goede variatie op koolhydraatarm brood. Bovendien zijn ze in verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor je een royale keuze hebt. We geven je er graag meer informatie over.

Toon filters

Toont alle 21 resultaten

Toon filters

Toont alle 21 resultaten

De eerste cracker

De eerste echte cracker ontstond in het jaar 1801. Toen nog wel koolhydraatrijk. Een bakker uit Massachusetts liet per ongeluk een beschuitje aanbranden in zijn steenoven. Het krakend geluid dat dit maakte inspireerde tot de naam cracker. Inmiddels zijn crackers niet meer weg te denken uit ons dagelijkse menu. Oók niet als je op dieet bent. Bij Low Carb Club hebben we daarom smakelijke koolhydraatarme crackers in het assortiment van diverse merken.

Het verschil tussen koolhydraatarme en gewone crackers

Wil je graag crackers blijven eten? Kies dan voor koolhydraatarme crackers. Het is belangrijk om te kijken naar de ingrediënten waarmee crackers zijn gemaakt. Voor reguliere crackers worden veel koolhydraatrijke meelsoorten zoals tarwemeel, roggemeel en speltmeel gebruikt. In de koolhydraatarme crackers van Low Carb Club zit hiervan maar een klein beetje, wat wordt aangevuld met koolhydraatarme meelsoorten zoals amandelmeel en sojameel. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zaden, zoals lijnzaad, chiazaad, of zonnebloempitten. Het verschil?

Tarwemeel: 62 gram koolhydraten per 100 gram
Roggemeel: 56 gram koolhydraten per 100 gram
Speltmeel: 69 gram koolhydraten per 100 gram

Amandelmeel: 4 tot 15 gram koolhydraten per 100 gram
Sojameel: 23 gram koolhydraten per 100 gram

Chiazaad: 12 gram koolhydraten per 100 gram
Lijnzaad: 13 gram koolhydraten per 100 gram
Zonnebloempitten: 11 gram koolhydraten per 100 gram

Koolhydraatarme crackers van Atkins

Atkins crackers zijn misschien wel de bekendste koolhydraatarme crackers. Deze vallen bij veel mensen in de smaak. Naast Atkins zijn er ook andere merken. Zo hebben we ambachtelijke DeliNutri crackers met zadenmix, zonnebloempitten, sesamzaad, kaas of gewoon naturel van de bakker. Maar ook koolhydraatarme cracottes, zowel naturel als met chocolade en heerlijke matze crackers.

Koolhydraatarme crackers voor elk moment van de dag

Beleg een cracker naar smaak met bijvoorbeeld light jam en je hebt een heerlijk koolhydraatarm ontbijt. Of verwen jezelf met een cracker gezond als koolhydraatarme lunch door ham, kaas, komkommer, tomaat en een eitje er op doen. Er zijn vele variaties mogelijk. En niet alleen als maaltijd. Ook als koolhydraatarm tussendoortje kun je er eentje nemen. De kaascrackers van de bakker en de chocolade cracottes zijn bovendien lekker om gewoon zo te eten.

Koolhydraatarme crackers zijn gemakkelijk en lekker

Het grote voordeel van crackers is dat ze kant en klaar zijn. Je neemt ze eenvoudig mee voor onderweg. Welke variant je kiest is een kwestie van persoonlijke smaak, maar bij Low Carb Club slaag je zeker. Want alle crackers passen uitstekend in een koolhydraatarm dieet. Heb je vragen of wil je tips? Neem dan contact op met Low Carb Club via het contactformulier. Of bel naar telefoonnummer 085-4011330.