Stappen koolhydraatarm dieet

Het stappenplan van een koolhydraatarm dieet, ook wel low carb dieet genoemd, kent 4 fasen. Deze manier van eten is al meer dan 25 jaar geleden geïntroduceerd door dr. Atkins, waarna vele anderen volgden. De basis is echter altijd het beperken van de hoeveelheid koolhydraten in de voeding.

Koolhydraten is een verzamelnaam voor verschillende soorten suikers en zetmeel. Deze vormen een belangrijke energiebron voor het menselijk lichaam. Doordat het lichaam weinig koolhydraten binnen krijgt, gaat het op zoek naar een andere energiebron. Na ongeveer 48 uur schakelt het lichaam daarom over op vetverbranding en val je af! Uitgangspunt hierbij is de hoeveelheid verteerbare koolhydraten die er in voeding zit, ook wel netto koolhydraten genoemd.

Atkins dieet

Het Atkins dieet is het meest bekende koolhydraatarme dieet. Atkins heeft een eigen productlijn met lekkere koolhydraatarme producten. En bij Low Carb Club bieden we daarin een zeer ruime keuze. Atkins heeft helaas besloten om te stoppen met de productie van de Nederlandse Atkins productlijn, maar Atkins producten uit Amerika zijn en blijven bij Low Carb Club gewoon in het assortiment. Daarom vind je bij Low Carb Club nog altijd het grootste assortiment Atkins producten van Nederland!

SHOP ATKINS PRODUCTEN

Natuurlijk is Atkins niet het enige merk met koolhydraatarme producten. Er zijn er nog veel meer. Als je koolhydraatarm wilt eten, kun je bij Low Carb Club koolhydraatarme producten van meer dan 30 merken vinden. Zo heb je ruim voldoende keuze om het volgen van het dieet tot een succes te maken.

De 4 fases van een koolhydraatarm dieet: koolhydraten tellen

Fase 1: Startfase
Beperk de hoeveelheid netto koolhydraten die je eet tot 20 gram per dag en maak een vliegende start met afvallen. De startfase is de strengste fase van het koolhydraatarme dieet, maar dat betekend zeker niet dat je honger hoeft te hebben! Producten die veel koolhydraten bevatten, zoals aardappels, moet je even laten staan. Maar je mag juist veel verse groenten en salades eten. Ook vlees, vis, kaas en eieren passen prima in fase 1. Bekijk eens de pagina met geschikte voeding.
Daarnaast hebben we in de webshop veel lekkere koolhydraatarme producten die je vanaf fase 1 kunt gebruiken. Van het bekende merk Atkins, maar ook van veel andere merken. Ga je voor gemak? Kies dan ons weekpakket.
Volg fase 1 bij voorkeur 2 weken (tot maximaal 4 weken) en stap dan over naar fase 2.

Fase 2: Voortgezet gewichtsverlies
Voeg langzaam koolhydraten toe, door elke week 5 gram per dag extra te gaan eten. Zo kun je in de eerste week 25 gram netto koolhydraten per dag gaan eten, in de daaropvolgende week 30 gram per dag, enzovoorts, tot je niet meer afvalt. Dan trek je 5 gram koolhydraten van jouw dagelijkse consumptie af en heb je voor jouw lichaam de juiste hoeveelheid koolhydraten gevonden waarmee verder gaat met afvallen. Voor de meeste mensen ligt dit tussen de 30 en 50 gram netto koolhydraten per dag.
Volg fase 2 totdat je je streefgewicht bijna hebt bereikt.

Fase 3: Overgangsfase
Maak de overgang van afvallen naar op gewicht blijven door elke week de hoeveelheid koolhydraten die je eet in stappen van 10 gram te verhogen. Zo ontdek je eenvoudig hoeveel koolhydraten je dagelijks kunt eten zonder weer aan te komen: jouw persoonlijke koolhydratenevenwicht. Voor de meeste mensen ligt dit tussen de 80 en 100 gram netto koolhydraten per dag.
Volgt fase 3 totdat je hebt ontdekt met welke hoeveelheid koolhydraten je op gewicht blijft.

Fase 4: Op gewicht blijven
Kies uit een gevarieerd assortiment levensmiddelen, maar houd jouw koolhydraatconsumptie in de gaten om te garanderen dat je op gewicht blijft en je goed blijft voelen. Deze manier van eten is de basis voor een levenslange betere gezondheid.

Low Carb / koolhydraatarm eten is geen dieet, maar een levenslange lifestyle waar veel mensen zich erg goed bij voelen.

SHOP PRODUCTEN KOOLHYDRAATAMRE DIEET

De kern van de Low Carb methode wordt gevormd door vier principes die worden ondersteund door een stevig fundament van medisch en voedingswetenschappelijk onderzoek:

1. Je valt af
Dat kan eigenlijk niet anders. Zowel mannen als vrouwen die de Low Carb afvalmethode volgen verliezen gemakkelijk kilo’s en centimeters. Voor de kleine groep mensen die een bijna onoverkomelijke stofwisselingsweerstand tegen gewichtsverlies hebben zijn er manieren om de hindernissen die hun succes in de weg staan, te overwinnen. Het optimaliseren van jouw lichaamsgewicht is een waardevol onderdeel van elk op de gezondheid gericht programma, omdat een aanzienlijk overgewicht over het algemeen een indicatie is van mogelijke gezondheidsproblemen, nu of in de toekomst. De wegsmeltende kilo’s maken plaats voor vele voordelen en die zijn niet alleen kosmetisch.

2. De verdwenen kilo’s komen er niet meer bij
Dit is het punt waarop de Low Carb methode de meeste andere diëten vér achter zich laat. Bijna elke ervaren dieethouder is wel eens aan een afvalprogramma begonnen, heeft er hard aan gewerkt, is heel veel kilo’s kwijtgeraakt en heeft die in een paar maanden of misschien een jaar allemaal weer teruggekregen. Dit is meestal het gevolg van de te verwachten consequentie van vetarme/caloriearme diëten, namelijk: honger. Hoewel veel mensen het wel een poosje kunnen verdragen om honger te hebben, kunnen slechts zeer weinigen dat hun hele leven volhouden. Het is geen pretje om je altijd van alles te moeten ontzeggen. Als de biologische kloof tussen honger en bevrediging te groot wordt, kan de reactie verbazend snel gaan, wat zowel hartbrekend als vernederend is. Maar dat is het probleem met diëten die de hoeveelheden voedsel beperken. Met Low Carb hoeft lijnen geen zijden te zijn. Niemand hoeft honger als levenswijze te accepteren. Mensen die Low Carb methode doen, ontdekken geleidelijk wat hun persoonlijke niveau van koolhydraatconsumptie is, het instrument waarmee zij hun leven lang een gezond gewicht kunnen handhaven.

3. Je wordt veel gezonder
De verandering is verbazingwekkend. Met Low Carb voldoe je aan jouw voedingsbehoefte door goede en gezonde levensmiddelen te eten en junkfood te vermijden. Als resultaat valt de vermoeidheid van jouw schouders af als een zware winterjas die je per ongeluk in de zomer aangetrokken had. Dit gebeurt niet alleen omdat de kilo’s verdwijnen, maar ook omdat de lichamelijke gevolgen van een slecht functionerende bloedsuiker- en insulinestofwisseling verdwijnen. Mensen die Low Carb doen voelen zich al een stuk beter voordat zij hun streefgewicht bereiken. Als zij eenmaal het catastrofale, moderne dieet van geraffineerde koolhydraten verwisselen voor gezonde, ongeraffineerde levensmiddelen, gaan ze weer voelen dat ze leven!

4. Je legt de permanente fundering voor het voorkomen van ziekten
Je verandert jouw leven en dat, geloof het maar gerust, is nog belangrijker dan volgend jaar zomer de blits maken op het strand. Door het volgen van een persoonlijk afgestemde koolhydraatbeperkte voedingsmethode, zullen mensen die een hoog risico lopen van chronische ziekten zoals cardiovasculaire aandoeningen, hoge bloeddruk en diabetes, een opmerkelijke verbetering in hun klinische parameters zien. En de rest van ons hoeft niet bij de risicogroep voor ernstige aandoeningen te gaan horen. Zo simpel is dat.

Voor het volgen van een koolhydraatarm dieet bestaan contra-indicaties.

Verdere informatie:

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet zonder tellen? – Eenvoudig koolhydraatarm eten met Low Carb Club
Tips koolhydraatarm dieet – Handige tips om het dieet goed te volgen
Geschikte voeding – Informatie o.a. toegestane groenten, vlees, drinken en zoetstoffen