Winkelwagen

Vragen? +31 (0)85 4011330  |  Wij verzenden tot 23.00 uur*

Koolhydraatarm dieet

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet beperk je de hoeveelheid koolhydraten die je eet en drinkt. In onze dagelijkse voeding zitten veel producten die normaal gesproken veel koolhydraten bevatten. Zo krijg je vaak ongemerkt teveel koolhydraten binnen. De basis van een koolhydraten dieet ligt dan ook bij het eten van minder koolhydraten dan je lichaam nodig heeft. Je lichaam gaat daardoor, om aan energie te komen, lichaamsvet verbranden en voilà je valt af ?
Het koolhydraten dieet, ook wel een low carb dieet genoemd, is een populair dieet omdat het voor veel mensen ook écht werkt. Het eten van minder koolhydraten vul je aan met extra eiwitten en vet. Dit is een van de meest succesvolle manieren om overtollige kilo’s kwijt te raken en een gezonde balans te vinden.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten is een verzamelnaam voor suikers en zetmeel. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam. Maar zoals voor veel dingen geldt, is overdaad niet goed. Een teveel aan koolhydraten wordt door ons lichaam omgezet in glucose en uiteindelijk opgeslagen als vet. Met als gevolg een toename van het gewicht. Om deze overtollige kilo’s weer kwijt te raken biedt het koolhydraatarm dieet een eenvoudige oplossing!

Niet minder eten, maar ánders eten!

Het koolhydraatarm dieet is geen crash dieet waarbij je jezelf moet uithongeren. In tegendeel. Je mag veel voeding gewoon blijven eten en er zijn veel smakelijke producten als alternatief voor producten die vol zitten met koolhydraten. Daarnaast compenseer je het eten van minder koolhydraten met juist meer eiwitten en vetten. Het gaat dus niet om minder eten, maar om anders eten. En dat maakt dat je koolhydraatarm eten lang kunt volhouden. Zónder hongergevoel. Voor velen is het dan ook niet slechts een dieet, maar een lifestyle.

Hoe werkt het koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet mag je 20 tot 50 gram koolhydraten per dag nuttigen. Dit betekend dat je producten waar veel koolhydraten in zitten tijdelijk beter kunt laten staan. Dit geldt bijvoorbeeld voor brood, toast, crackers, pasta, rijst, aardappels, koek, snoep, chips en frisdrank. Gelukkig hebben we bij Low Carb Club een uitgebreid assortiment met smakelijke koolhydraatarme producten als verantwoord alternatief. Deze kun je combineren met producten uit de reguliere supermarkt die je wel mag nemen zoals vlees, vis, gevogelte, groenten, kaas, eieren, yoghurt, kwark, koffie en thee. Op onze geschikte voeding [LINK] pagina kun je een uitgebreid overzicht lezen.

Zes eetmomenten per dag

Low Carb Club is een webshop met smakelijke producten die het volgen van een koolhydraten dieet gemakkelijk maken. Afvallen zonder er iets voor te laten bestaat natuurlijk niet, maar wie denkt bijna niets meer te mogen hebben heeft het mis. Sterker nog, het is belangrijk dat je 6 keer per dag iets eet: Ontbijt, lunch, diner en 3 keer een tussendoortje. Zo houd je je stofwisseling goed op gang. Daarnaast moet je dagelijks minstens 1,5 liter drinken om de afvalstoffen goed kwijt te raken.

Koolhydraten tellen, moet dat?

Je kunt koolhydraten tellen, maar het hoeft niet. Vind je het fijn om precies te weten wat je binnen krijgt, dan kun je het dieet volgen door de 4 fases te doorlopen en van alle producten die je gebruikt de koolhydraten tellen. Bij elk product staat in de webshop duidelijk vermeld hoeveel koolhydraten een product bevat. Wil je liever géén koolhydraten tellen, dan hebben we bij Low Carb Club een eenvoudige oplossing.

Verdere informatie:

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet zonder tellen? – Eenvoudig koolhydraatarm eten met Low Carb Club
Tips koolhydraatarm dieet – Handige tips om het dieet goed te volgen
Geschikte voeding – Informatie o.a. toegestane groenten, vlees, drinken en zoetstoffen

GRATIS verzending

Vanaf € 60,- (NL) / € 85,- (BE)

14 dagen retourservice

Niet goed, geld terug

Snelle levering

Wij verzenden tot 23.00 uur*

Webshop keurmerk

Veilig en betrouwbaar