Winkelwagen

Vragen? +31 (0)85 4011330  |  Wij verzenden tot 23.00 uur*

Keto dieet

Wat is een keto dieet

Een keto dieet is in basis een koolhydraatarm dieet, waarbij de nadruk ligt op het eten van veel vetten. Tijdens het dieet eet je een zeer beperkte hoeveelheid koolhydraten (5%), voldoende eiwitten (25%) en een grote hoeveelheid vetten (70%). Keto wordt daarom ook LCHF (Low Carb High Fat) genoemd, wat betekend: Minder koolhydraten Meer vet.

Om je een idee te geven: de normale verhoudingen voor onze dagelijkse voeding zijn 50% koolhydraten, 15% eiwitten en 35% vet.

Bij een keto dieet, ook wel ketose dieet genoemd, verbrandt je lichaam vet in plaats van glucose. Bij het afbreken van vetten komen stofjes vrij die ketonen worden genoemd. Je lichaam raakt dan in ketose. En dat is het moment dat je afvalt.

Het ontstaan van het keto dieet

Het keto dieet is in de twintiger jaren ontwikkeld om kinderen met epilepsie te behandelen. Onderzoek had aangetoond dat wanneer het lichaam in ketose is, de frequentie van aanvallen minder wordt. Vele andere voordelen, zoals gewichtsverlies, werden als bijkomend voordeel per toeval ontdekt.

Wat is het verschil met een koolhydraatarm dieet?

Google je op koolhydraatarm, dan zie je ook de term keto staan. En zoek je op keto, dan kom je koolhydraatarm tegen. Ze hebben allebei een beperkte hoeveelheid koolhydraten, die wordt gecompenseerd met extra eiwitten en vetten. Bij een koolhydraatarm dieet eet je dagelijks 20 tot 50 gram koolhydraten per dag. Bij het keto dieet zijn dit er 20 tot 30 per dag. Het keto dieet is dus strenger met betrekking tot de maximale hoeveelheid koolhydraten. Daarnaast ligt bij het ketogeen dieet dus de nadruk op het eten van extra vetten.

Verdere informatie:

Hoe werkt het keto dieet? – Hoe je een keto dieet begint en wat je mag eten
Keto dieet en zoetstoffen – Welke zoetstoffen je mag hebben
Koolhydraatarm dieet – Benieuwd naar het koolhydraatarm dieet? Lees er meer over

GRATIS verzending

Vanaf € 60,- (NL) / € 85,- (BE)

14 dagen retourservice

Niet goed, geld terug

Snelle levering

Wij verzenden tot 23.00 uur*

Webshop keurmerk

Veilig en betrouwbaar