Atkins dieet

Alles over het Atkins dieet

Het Atkins dieet is het bekendste voorbeeld van een koolhydraatarm dieet. Binnen dit dieet is het de bedoeling om het aantal koolhydraten te beperken. Atkins dieet producten bevatten daarom weinig koolhydraten, wat wordt aangevuld met juist veel eiwitten. Low Carb Club biedt jou graag de beste kans om het Atkins dieet tot een succes te maken met de Nederlandse én Amerikaanse producten.lees meer

Resultaat 1–24 van de 87 resultaten wordt getoond

Toon filters

Atkins – Broodmix 400 gram

 4,10
Bestellen

Atkins – Chocolade Endulge Chocolate Break

 4,10
Bestellen

Atkins – Crispbread Knäckebröd

 2,75
Bestellen

Atkins – Crunchy Muesli

 3,59
Bestellen

Atkins – Pasta Penne

 4,10
Bestellen

Atkins – Repen Endulge Caramel Nougat – 15 repen

 25,45  22,91
Bestellen

Atkins – Repen Endulge Peanut Caramel – 15 repen

 25,45  22,91

Atkins – Shake Mix Chocolate

 17,45
Bestellen

Atkins – Shake Mix Vanille

 17,45

Atkins – Tortilla Wraps

 3,59
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Chocolate Candies

 10,95
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Chocolate Covered Almonds

 10,95
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Chocolate Peanut candies

 10,95
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Dark Chocolate Peppermint Patties

 10,95
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Milk Chocolate Caramel Squares

 10,95
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Peanut Butter Cups

 10,95
Bestellen

Atkins Chocolade USA – Endulge Pecan Caramel Clusters

 10,95
Bestellen

Atkins Reep – Chocolate Brownie

 2,55

Atkins Reep – Chocolate Hazelnut Crunch

 2,55
Bestellen

Atkins Reep – Chocolate Mint Reep

 2,55
Bestellen

Atkins Reep – Chocolate Peanut Caramel

 2,55
Bestellen

Atkins Reep – Double Chocolate

 2,55
Bestellen

Atkins Reep – Endulge Caramel Nougat

 1,70
Bestellen

Atkins Reep – Endulge Chocolate Coconut

 1,70
Bestellen

Wie is Dr. Atkins?

Robert Coleman Atkins was een Amerikaanse arts en cardioloog die meer dan 40 jaar geleden zijn overgewicht bestreed met een koolhydraatarme leefwijze. Dr. Atkins bundelde zijn bevindingen in Dr. Atkins’ Diet Revolution. Zijn naam is sinds die tijd een synoniem voor een koolhydraatarm dieet.

Gewichtsverlies met het Atkins dieet

Koolhydraatarme diëten zoals het Atkins dieet leiden tot gewichtsverlies. De essentie van het dieet is om minder koolhydraten, maar meer eiwitten te eten. En daarin de juiste balans voor jouw lichaam te vinden. Daarbij is het belangrijk om zes eetmomenten per dag te hebben, om zo de stofwisseling goed op gang te houden. Op deze pagina vertellen we je alles over:
De vier fases van het Atkins dieet
Voor wie is het Atkins dieet geschikt?
De voordelen van het Atkins dieet
Onze Atkins dieet producten

De vier fases van het Atkins dieet

Kenmerkend voor het Atkins dieet zijn de vier fases van het dieet. De eerste fase is het strengst. In deze fase eet je maximaal 20 gram koolhydraten per dag en begin je met afvallen. In de tweede fase bouw je de hoeveelheid koolhydraten langzaam op, totdat je de grens weet waarop je nog afvalt. Eenmaal op je streefgewicht, ga je in fase 3 de koolhydraten weer opbouwen om te ontdekken hoeveel koolhydraten je per dag kunt eten zonder aan te komen. Dit is jouw persoonlijke koolhydraten balans. Wanneer je die balans hebt gevonden, heb je de laatste fase van het Atkins dieet bereikt en weet je welke voeding jij nodig hebt om op gewicht te blijven en je goed te voelen.

Voor wie is het Atkins dieet geschikt?

Het volgen van het Atkins dieet is in basis geschikt voor iedereen. Natuurlijk zijn er contra-indicaties waarbij het beter is om überhaupt even geen dieet te volgen. Maar in alle andere gevallen is koolhydraatarm eten een goede keuze. Ook als je bijvoorbeeld diabetes type 2 hebt. De Atkins dieet producten hebben namelijk nauwelijks invloed op de bloedsuikerspiegel. Atkins biedt een verantwoord assortiment en is daarnaast gewoon hartstikke lekker!

De voordelen van het Atkins dieet

Het volgen van het Atkins dieet biedt verschillende voordelen, namelijk onder andere het creëren van een ketogene toestand, het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, meer vetverbranding en minder honger.

Voordeel 1: staat van ketose

Door minder koolhydraten te nuttigen binnen het Atkins dieet, kun je in ketose raken. Dit is de metabole toestand waarbij, in plaats van koolhydraten, jouw vetreserves als belangrijkste energiebron worden gebruikt. Dit zorgt voor vermindering van de vetopslag en verhoging van de vetverbranding.

Voordeel 2: Stabiliseren van de bloedsuikerspiegel

Koolhydraten worden in het spijsverteringskanaal afgebroken tot simpele suikers, zoals glucose. Vanuit daar komen ze in je bloedbaan en verhogen ze je bloedsuikerspiegel. Om een te hoog bloedsuikergehalte te voorkomen, komt je lichaam in actie door insuline aan te maken. Insuline is het hormoon dat er voor zorgt dat de bloedsuiker in je bloed in je lichaamscellen komt, om daar gebruikt te worden om energie uit te halen. Bij mensen met overgewicht kan er insulineresistentie ontstaan, waardoor dit systeem niet goed werkt. Je bloedsuikerspiegel wordt dan te hoog, wat niet gezond is. Na verloop van tijd kan dit zelfs leiden tot diabetes type 2. Het eten van koolhydraten zorgt voor een verhoging van de bloedsuikerspiegel. De eenvoudigste manier om de bloedsuikerspiegel te verlagen en stabieler te houden, is door minder koolhydraten te eten. Wanneer je minder dan 50 gram koolhydraten per dag eet, gaan de suikerlevels flink omlaag en wordt veel vet vrijgelaten. Dit kun je realiseren met het Atkins dieet.

Voordeel 3: Meer vetverbranding

Een koolhydraatarm dieet zoals het Atkins dieet is zeer effectief bij het verminderen van overgewicht. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsrisico’s, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Een koolhydraatarm dieet zorgt voor meer vetverbranding. Dit zal na verloop van tijd leiden tot een verminderd gezondheidsrisico.

Voordeel 4: Minder honger

Vaak denken mensen die een dieet volgen dat honger hebben erbij hoort. Het is daarnaast één van de belangrijkste redenen om te stoppen met een dieet. Bij het Atkins dieet hoef je zeker geen honger te hebben. Doordat dit dieet veel eiwitten en vetten bevat, raak je sneller verzadigd. Dit zorgt voor een vermindering van de eetlust en de inname van minder koolhydraten.

Onze Atkins dieet producten

Overtuigd van de voordelen? Low Carb Club voorziet jou graag van de lekkerste Atkins producten om van jouw dieet een succes te maken. Wij hebben niet alleen de Nederlandse Atkins dieet producten in ons assortiment, maar verkopen ook de Amerikaanse productlijn. Daardoor vind je bij ons ook lekkere dieetproducten die we in Nederland niet kennen. Met populaire producten zoals de candies als verantwoord tussendoortje.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Atkins dieet of heb je hulp nodig bij het kopen van de Atkins producten? Low Carb Club helpt je graag met advies en tips. Bel naar Sandra via 085-4011330 of mail via het contactformulier.