Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme Mergpijpjes

Recept koolhydraatarme mergpijpjes

Normaal gesproken bevatten mergpijpjes zeer veel koolhydraten. Maar dat geldt natuurlijk niet voor de mergpijpjes uit dit recept.

Neem de tijd om met dit recept aan de slag te gaan en maak 12 koolhydraatarme mergpijpjes die om van te watertanden zo lekker zijn!

Bevat slechts zo’n 3,95 gram netto koolhydraten per mergpijpje.

Ingrediënten koolhydraatarme mergpijpjes:

Cake:
1/2 pak Sukrin Universele Bakmix
2 eieren
50 ml zonnebloemolie
75 ml water

Crème:
65 gram zachte boter
100 gram roomkaas
65 gram Greensweet Stevia Icing Poedersuiker

Overig:
3 eetlepels Rabeko suikervrije Aardbeienjam extra light
70 gram Sukrin Marsepein
50 gram Torras Pure Chocoladereep
1 theelepel kokosolie

Bereiding koolhydraatarme mergpijpjes:

Cake:
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– Maak een beslag van het halve pak Sukrin universele bakmix volgens de bereidingswijze op het pak
– Vet een vierkante bakvorm van 18 x 18 centimeter in (als je dit niet hebt kun je ook een cake bakvorm gebruiken, alleen dien je de mergpijpjes aan het eind dan anders uit de cake te snijden)
– Bekleed de bodem met bakpapier en doe het beslag in de bakvorm
– Doe de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar
– Haal de cake uit de oven, haal de cake uit de vorm
– Laat de cake afkoelen op een rooster

Crème:
– Doe de boter in een beslagkom en klop het met een garde zacht en romig (gebruik gerust een mixer)
– Voeg de roomkaas en icing poedersuiker toe en meng het geheel goed door elkaar

Verder:
– Snijd de afgekoelde cake horizontaal door
– Besmeer 1 helft met de aardbeienjam en de andere helft met de helft van de crème
– Leg de twee helften met de besmeerde zijden op elkaar
– Snijd rondom de randjes weg
– En snijd vervolgens de cake in 6 repen en snijd deze repen in het midden door (zodat je 12 gelijke stukken hebt)
– Zet ze koel weg

– Rol ondertussen de marsepein heel dun uit (tussen 2 stukken plastic folie, zodat het niet blijft plakken)
– Snijd de marsepein (nadat je het folie hebt verwijderd) in 12 repen die net zo breed zijn als de lengte van de cakestukken

– Haal de cakestukken uit de koeling en besmeer ze rondom met de overgebleven crème, behalve de uiteinden
– Rol om elk cakestuk een reep marsepein (en houd ook hierbij de uiteinden vrij). Het ziet er het mooist uit als het naadje van het marsepein aan de onderkant zit
– Leg ze op bakpapier in de koelkast

– Smelt de chocolade au bain-marie (of in de magnetron) en roer er de kokosolie door
– Dip de uiteinden van de mergpijpjes in de chocolade en leg ze terug op het bakpapier
– De mergpijpjes zijn klaar als de chocolade gestold is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *